Purtarea măștii este obligatorie în spațiile deschise

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vrancea a decis că purtarea măștii este obligatorie în spațiile deschise.

Ținând seama de măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 37 din 28.07.2020, la ședința CSJU Vrancea din 30 iulie a fost aprobată o hotărâre privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare și aprobarea Planului de măsuri/acțiuni pentru creșterea capacității de gestionare a crizei generate de pandemia de COVID-19, la nivelul județului Vrancea.

Hotărârea CJSU prevede:

Art.1 (1) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise și în intervalele orare care se încadrează în categoriile stabilite în Anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.
(2) Categoriile de spații deschise prevăzute la art. 1 alin. (1), precum și intervalele orare în care purtarea măștii de protecție este obligatorie, sunt stabilite conform propunerii formulate de Direcția de Sănătate Publică Vrancea, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde au fost constatate dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, stabilită în condițiile legii.

Locurile unde purtarea măști devine obligatorie sunt următoarele:

-Piețe agroalimentare

-Oboare, târguri, talciocuri

-Piețe, grădini publice

-Parcuri, zone agrement

-Stații de așteptare transport în comun

-Supermarketuri și parcările acestora

-Curți ale lăcașurilor de cult

-Procesiuni religioase (înmormântări, pelerinaje sau alte activități religioase)

 Sunt exceptați copiii sub 5 ani!

”Vă rog să fiți prudenți. Vă rog să va protejați. Vă rog să faceți tot ce va stă în putință să evitați contactul direct cu alte persoane și să păstrați distanță minima de 1.5 metri.  Virusul afectează pe oricine, cred că deja știți că avem cazuri active și în comună noastră. Din fericire toți sunt bine!

 

Protejați-va, este cel mai simplu. Nici nu doare, nici nu costă, nici nu veți avea de suferit. Dacă nu aveți posibilitatea achiziționării de măști veniți la primărie, vi le oferim gratis că și până acum.

Va dorim multă sănătate!!!”, transmite primarul comunei Vizantea Livezi, Dragoș Ciobotaru.

Sari la conținut