Primăria Vizantea – Livezi și-a suspendat activitatea cu publicul pe toată durata stării de urgență

Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Vizantea – Livezi s-a întrunit vineri, 20 martie, și a adoptat o hotărâre prin care s-a suspendat activitatea cu publicul a Primărie, precum și o evidență și monitorizare strictă a persoanelor care se află în izolare.

Hotararea CLSU nr. 3/20.03.2020

1. Se suspenda activitatea Primariei cu publicul pe toata durata starii de urgenta. Se vor asigura insa toate urgentele. Angajatii Primariei isi vor desfasura activitatea normal, atat la sediul institutiei cat si la domiciliu, acolo unde acest lucru permite. Scopul acestui demers este de a limita deplasarile oamenilor si de a diminua motivele de a iesi din casa cat si pentru evitarea aglomeratiilor.

2. Reprezentantii primariei vor identifica si monitoriza toate persoanele sosite pe raza comunei Vizantea-Livezi, si din alte zone decat cele care presupun izolarea la domiciliu si vor tine o evidenta stricta a acestora.

3. Reprezentantii Politiei impreuna cu asistentul medical comunitar vor efectua verificari fizice la domiciliul celor aflati in autoizolare, iar acolo unde se va constata incalcarea obligatiilor privind izolarea vor fi aplicate sanctiunile legale in vigoare!!!

Reprezentanții primăriei atrag atenția că amenzile sunt foarte mari pentru cei care nu respectă izolarea, iar autoritățile nu vor ezita să le aplice. Trebuie menționat faptul că Guvernul a înăsprit pedepsele prevăzute în Codul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar pedepsele aplicate pot ajunge chiar și până la 15 ani de închisoare. 

”Urmează o perioadă dificilă, instabilă. Putem contribui cu toții să depășim această perioadă cu bine respectând toate deciziile autorităților, sau putem să ne mințim și să complicam lucrurile fără rost agravând situația.
Am convingerea că ați înțeles cu toții că nu este o glumă și sper că vom depăși această perioadă cu bine, prin aportul nostru, al tuturor!”, a arătat primarul Dragoș Ciobotaru.