Primăria Vizantea – Livezi a obținut finanțare de 1 milion de euro pentru un proiect de incluziune socială

Primăria Vizantea Livezi a obținut o finanțare din fonduri europene în valoare de 1 milion de euro pentru un proiect social.  Proiectul ”Servicii integrate de incluziune sociale în comuna ”Vizantea – Livezi” este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman.

 ”Am semnat astăzi (vineri, 2 aprilie)  un nou contract de finanțare cu fonduri europene în valoare de 1 milion de euro, un proiect pentru care eu și colegii mei ne-am bătut capul aproape 3 ani, am fost și respinși, am fost și dezamăgiți, dar până la urmă am reușit !”, a anunțat primarul Dragoș Ciobotaru. 

 Ce prevede proiectul:    

 Domeniul 1: After school pentru elevii de la clasele 5-8; Aceștia vor beneficia la prânz de o masă caldă, apoi vor rămâne la școală , alături de profesorii cooptați în proiect, să-și facă temele și să se pregătească pentru a două zi;

 Domeniul 2: Implementarea proiectului „Centrul social de zi și unitate de îngrijire la domiciliu”. 

 ”După cum știți clădirea este în curs de execuție pe un alt proiect cu fonduri europene, termenul de finalizare fiind luna iulie, apoi prin acest proiect vom luă în evidentă toate persoanele aflate într-o situație socială delicată. Aceste persoane vor beneficia de asistentă psihologică, de ajutor la cumpărături, curățenie, îngrijire personală, spălat haine/lenjerii dar și alte servicii sociale. Tot în pentru acest domeniu vom cumpără prin proiect o dubita și o mașină 4×4 pentru acces iarnă și în zone dificile. Serviciile sociale vor fi oferite de personal specializat angajat special”, a arătat primarul Dragoș Ciobotaru

 Domeniul 3: Formarea profesională a unui număr de peste 100 de persoane, în diverse domenii, în vederea găsirii unui loc de muncă. 

 De asemenea, este prevăzută posibilitatea finanțării unui număr de 14 idei de afaceri cu sume între 10.000 și 20.000 de euro nerambursabili pentru persoanele care doresc includerea în program. Concursul de proiecte se va face transparent, în bază unor reguli clar stabilite.