Primăria a schimbat firma de salubritate, iar ridicarea gunoiului se va face lunea

Primăria Vizantea – Livezi a nu a mai prelungit contractul cu firma de salubritate cu care a lucrat până acum, din cauza costurilor propuse pentru acest an. Din acest motiv, autoritățile locale au decis să lucreze cu o altă firmă de salubritate de la începutul acestui.

Deșeurile vor fi ridicate lunea, nu sâmbăta, ca până acum. Prima zi în care firma va strânge deșeurile din comună este luni, 10 ianuarie.

Primăria Vizantea – Livezi a fost nevoit să mărească taxa de salubritate la 9 lei/persoană/lună, ca urmare a creșterilor de prețuri din ultima perioadă. Chiar și în aceste condiții, suma plătită este cea mai mică din județ.

Facem un nou apel la dumneavoastră să selectați gunoiul înainte de a-l arunca în tomberon, scoateți gunoiul colectat selectiv pentru a fi ridicat separat. Prin acest lucru scădem drastic costurile de ridicare, transport, depozitare si taxele către ministerul mediului și putem menține un nivel scăzut de taxare in comună.

Cu cat cantitățile de gunoi menajer cresc, cu atât vom fi nevoiți sa creștem taxa de salubritate.

Sancționați cum puteți orice gest prin care o persoana aruncă gunoi in locuri nepermise, pentru că suntem nevoiți să strângem aceste deșeuri și să le predăm firmei de salubritate cu mai costuri mult mai mari”, a spus primarul comunei Vizantea Livezi, Dragoș Ciobotaru.

Potrivit HCL nr. 82 din 14 decembrie 2021, valoarea taxei de salubritate este:

9 lei/persoană/lună, dar nu mai mult de 36 de lei pe lună

50 de lei an/gospodărie pentru persoanele fizice domiciliate, dar nerezidente în comună

20 de lei/an gospodărie pentru persoanele fizice care au imobile în comună, dar cu domiciliul și reședința în alte localități

Pentru persoanele juridice taxa de salubritate este de 30 de lei/lună pentru fiecare punct de lucru sau sediu social