Internet Wi-Fi gratuit în toată comuna Vizantea – Livezi cu fonduri europene

Comuna Vizantea – Livezi va avea internet Wi – Fi gratuit în întreaga localitatea, după ce solicitarea făcută de autoritățile locale la Comisia Europeană pentru a beneficia de programul Wifi4EU a fost aprobată. Acesta este un program prin care se oferă fonduri pentru a facilita accesul gratuit al populației la internet.

”Dacă anul trecut Primăria Vizantea Livezi a montat routere de internet în centrul fiecărui sat, din fonduri proprii, pentru a facilita accesul populației la internet, urmează în perioada următoare să instalam internet gratuit WIFI în toată comuna. Am depus online solicitare de finanțare direct la Comisia Europeană prin programul Wifi4EU, iar astăzi a venit si vestea cea bună, solicitarea comunei Vizantea Livezi a fost aprobată, fiind prima comuna din județul Vrancea care a depus cererea si printre primele la nivel Național. Le mulțumesc colegilor mei care au făcut posibilă realizare acestui proiect”, a transmis primarul Dragoș Ciobotaru.

Comisia Europeană a anunțat localitățile câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU. 224 de localități din România, printre care și Vizantea – Livezi, vor primi bonuri valorice în valoare de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wirelles.