Exercițiu de simulare a unui cutremur la Școala Gimnazială Vizantea – Răzășească

Autoritățile locale au organizat marți, 11 septembrie, un exercițiu de simulare a unui cutremur. Acțiunea s-a desfășurat la Școala Gimnazială Vizantea- Răzășească, iar la ea au participat membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Vizantea – Livezi, cu utilajele proprii și cu sprijinul voluntarilor locali, asistați de reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgenții ”Anghel Saligny” Vrancea. O contribuție importantă la exercițiu au avut-o cadrele didactice și elevii de la școala gimnazială.

Exercițiul a cuprins mai multe activități specifice, cum ar fi evacuarea elevilor din școală, salvarea unor persoane prinse sub dărâmături și acordarea primului ajutor, stingerea unui incendiu.

”Acest exercițiu a fost foarte util pentru Comitetul Local pentru Situații de Urgență  Vizantea – Livezi și pentru toate persoanele implicate, întrucât a fost o bună ocazie pentru a exersa procedurile care se aplică într-o asemenea situație. Simularea ne-a arătat unde stăm bine cu capacitatea de intervenție, dar și unde mai avem de lucru. Ca o concluzie, pot spune că suntem pregătiți să facem față unor situații reale, deși sper să nu fie niciodată nevoie. Le mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui exercițiu pentru seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă”, a transmis primarul Dragoș Ciobotaru.