Comuna Vizantea – Livezi are cel mai frumos muzeu al satului

Autoritățile locale au înființat un muzeu al satului, într-o clădire construită de la zero, cu fonduri europene. Sâmbătă, 24 iulie, muzeul a fost sfințit de mai mulți preoți în prezența primarului Dragoș Ciobotaru și a altor reprezentanți ai primăriei și comunității.

”Clădirea a fost construită de la zero cu fonduri europene iar în ultimele 2 săptămâni am reușit să strângem, să recondiționam și să expunem peste 200 de obiecte vechi din comuna noastră!

În incinta muzeului a fost amenajat și un atelier de sculptură unde în fiecare zi îl veți întâlni pe unul din cei mai mai artiști ai României, sculptor Florin Cristea , căruia îi mulțumesc în mod special. După ce a văzut țoață lumea și și-a expus lucrările în cele mai importante expoziții, a ales să-și continue activitatea în parteneriat cu comunitatea din care face parte.

Mulțumesc mult și preotului Romică Sociu care a acceptat să intre în parteneriat cu Primăria Vizantea-Livezi pentru a putea accesa măsură de finanțare necesară obiectivului, dar și pentru bătăile de cap și drumurile pe care le-am făcut împreună în ultimii 3 ani.

Sunt bucuros pentru că am avut onoarea astăzi să îl avem la sfințirea acestui obiectiv pe Preasfințitul Episcopul Iosif Paulet, preotul Holbea Ionel, preotul Gheorghiță Lucian și preotul Sociu Romica”, a arătat Dragoș Ciobotaru, primarul comunei Vizantea – Livezi, pe pagina sa de socializare.

Acesta a anunțat că muzeul va fi dotat în continuare cu obiecte vechi din comună, cu peste 100 de ani vechime.

”În perioada următoare vom continua amenajarea și dotarea muzeului, așa că oricine are obiecte vechi pe care dorește să le doneze, vă așteptăm la muzeu sau la primărie să vă exprimați aceasta dorința. Fie că este un obiect artizanal, o unealtă, îmbrăcăminte, încălțăminte, mobila, sau orice alt obiect specific comunei noastre, cu condiția să aibă cel puțin 100 de ani, își poate găsi locul în muzeu!”, a mai spus primarul comunei Vizantea – Livezi.

Sari la conținut