CNI a stabilit constructorul Complexului Balnear de Tratament din comună. Procedura de achiziție publică se va încheia însă după trecerea perioadei de contestații

Compania Națională de Investiții (CNI) a stabilit constructorul Complexului Balnear de Tratament din comuna Vizantea – Livezi, o investiție estimată la 39 de milioane de lei. Procedura de achiziție publică nu este încă terminată, deoarece urmează o perioada în care ceilalți participanți la licitație pot depune contestații.

”Urmează zece zile de contestații și dacă totul merge bine și nu se depun contestații putem spune că avem certitudinea că lucrurile vor începe efectiv anul acesta.

Totodată, Primăria Vizantea – Livezi a demarat procedurile pentru promovarea unor Hotărâri de Guvern esențiale pentru implementarea acestui proiect. O Hotărâre a fost deja aprobată, iar astăzi am găsit sprijin pentru adoptarea celorlalte două.

Facem pași mici, dar siguri, în direcția bună. Eu sunt optimist și timpul ne va arăta că suntem pe drumul cel bun. Chiar și în cel mai negru scenariu lucrurile nu pot fi decât întârziate, în niciun caz stopate”, a spus primarul Dragoș Ciobotaru într-un mesaj pe pagina sa de socializare.

Obiectivul de investiții ”Construire bază de tratament  în satul Vizantea-Mănăstirească, comuna Vizantea-Livezi”  a fost aprobat anul trecut de Ministerul Dezvoltării pentru a fi realizat prin intermediul CNI. 

Conform proiectului, Baza de tratament de la Vizantea-Livezi va beneficia de: o clădire cu săli destinate tratamentului balneo, săli de electroterapie, fizioterapie, băi la cadă, piscină interioară, cu un cupaj de ape minerale, atât pentru agrement cât şi pentru kinetoterapie, restaurant, spații de cazare, piscină exterioară de agrement şi tratament, vestiare, toalete etc.

Baza de tratament va avea o capacitate de cazare de circa 400 de locuri pentru tratament şi aproximativ 60 de locuri de cazare.

Durata de realizare a investiției este de 26 de luni, din care 24 de luni pentru execuție și 2 luni pentru proiectare.