Bază de tratament la Vizantea-Livezi! Proiectul a fost aprobat de Compania Națională de Investiții

Proiectul Primăriei Vizantea – Livezi de construire a unei baze de tratament are șanse reale să fie realizat, după ce pe data de 4 mai 2020 a fost aprobat de Compania Națională de Investiții (CNI), aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Valoarea totală a investiției se ridica la 37 milioane lei, aproximativ 7,5 mil euro, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin CNI și 10% confinanțarea Primăriei Vizantea – Livezi.

Proiectul depus de autoritățile locale prevede construirea unui complex balnear cu o bază de tratament, utilizând apele minerale din zonă, recunoscute pentru proprietățile lor curative. Pe lângă baza de tratament, va fi construită o clădire cu restaurant și spații de cazare, piscină interioară de tratament  și o piscină exterioară de tratament și agrement.

După semnarea ordinului de finanțare, CNI va scoate la licitație contractul de proiectare și execuție a lucrărilor. Durata de realizare a investiției este de 26 de luni, din care 2 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru lucrări.

”Pentru prima data proiectul primește o șansa reală, concretă, fezabilă și sunt foarte optimist că realizarea acestei investiții nu ține decât de timpul alocat-26 luni, 2 luni proiectare și 24 luni execuție efectivă, valoarea totală fiind de peste 37 milioane lei.

Noi, vizantenii, cunoaștem proprietățile acestor ape minerale, oamenii din alte părti care s-au tratat cu aceste ape știu și ei beneficiile izvoarelor, mai mult decât atât, de 15 ani, sunt făcute anual buletine de analize pe aceste ape, analize care dovedesc proprietățile curative. Această bază de tratament este absolut necesară și va deservi atât cetățenii din Vizantea-Livezi, județul Vrancea, tot sud-estul țării dar și restul întregii țări!

Nu avem nici o emoție referitor la funcționalitatea acestei baze de tratament iar odată cu începerea efectivă a lucrărilor vom demară și câteva proiecte de dezvoltare a agroturismului în sistem integrat. Pe această parte dorim să sprijinim cetățenii pentru deschiderea de mici afaceri care vor ajută la dezvoltarea zonei și la asigurarea a multor locuri de muncă”, a declarat primarul comunei Vizantea – Livezi, Dragoș Ciobotaru.