Apele minerale terapeutice din Vizantea – Livezi au fost introduse în domeniul public al statului

Guvernul a aprobat, la ședința din 22 octombrie, o hotărâre prin care zăcământul mineral de apă terapeutică din perimetrul Vizantea Mănăstirească a fost înscris în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și dat în administrare Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

”La propunerea colegului meu din Executivul României, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, în ședința de Guvern de joi, 22 octombrie, a fost aprobată o Hotărâre de Guvern pentru înregistrarea în inventarul bunurilor centralizate ale statului a unui zăcământ de apă minerală terapeutică în comuna Vizantea-Livezi. Acest lucru va permite dezvoltarea în această zonă a unor servicii de tratament balnear și dezvoltarea comunității locale din Vizantea-Livezi. Ordinul pentru ”Construire bază de tratament la Vizantea-Livezi” l-am semnat pe 9 august, chiar în comuna vrânceană, avându-i alături pe Cătălin Toma, președinte al Consiliului Județean Vrancea, și pe primarul liberal Dragoș Ciobotaru”, a declarat Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice.

Baza de tratament va fi construită de Compania Națională de Investiții, aflată în subordinea Ministerul Lucrărilor Publice.

Obiectivul de investiții are o valoare de 37.516.152,49 lei. Conform proiectului, Baza de tratament de la Vizantea-Livezi va beneficia de: o clădire cu săli destinate tratamentului balneo, săli de electroterapie, fizioterapie, băi la cadă, piscină interioară, cu un cupaj de ape minerale, atât pentru agrement cât şi pentru kinetoterapie, restaurant, spații de cazare, piscină exterioară de agrement şi tratament, vestiare, toalete etc. Baza de tratament va avea o capacitate de cazare de circa 400 de locuri pentru tratament şi aproximativ 60 de locuri de cazare.