A început Recensământul Populației și Locuințelor. Românii se pot autorecenza online

Luni, 14 martie, a început Recensământul Populației și Locuințelor 2021. Pentru prima dată în România recensământul va fi 100% informatizat, oferindu-se posibilitatea autorecenzării care se va realiza online de pe orice telefon mobil inteligent, tabletă sau calculator cu acces la internet. Chestionarul pentru autorecenzare va fi disponibil în limba română, în limbile minorităților naționale și în limba engleză.

Autorecenzarea online se face în perioada 14 martie – 15 mai, prin intermediul platformei recensamantromania.ro. Acolo trebuie să va înregistraţi, apoi să completati chestionarul de recensământ.

Pentru o familie care locuieşte în aceeaşi casă, un membru trebuie să se înregistreze mai întâi ca persoana de referinţă sau liderul familiei. Apoi pentru fiecare membru este generat un formular pe care trebuie să îl completeze individual.

În secţiunea despre membrii gospodăriei, dacă aceştia au email propriu, selectează această opțiune și completează adresa de email a acestora. Imediat completat formularul și trimis în sistem, o să primiți un email de la adresa rpl2021@insse.ro – cu linkul către chestionarul de recensământ.

RECENSĂMÂNTUL numără toate persoanele și gospodăriile din Romania,  cați suntem,  în ce condiții locuim și muncim, dar și ce studii avem. Aflam o data la 10 ani, este o datorie cetățenească și este în beneficiul tuturor. Cooperarea fiecărui cetățean este esențială pentru buna desfășurare a recensământului (RPL2021).

Pentru persoanele care au dificultăți cu utilizarea tehnicii sau cu internetul, există și posibilitatea realizării autorencenzării asistate (ARA), prin care informațiile sunt introduse cu ajutorul unui recenzor.

La sediul Primăriei Vizantea Livezi funcționează Biroul ARA, care își desfășoară activitatea de luni – până vineri, în intervalul orar 8.00 și 16.00, unde cetățenii comunei vor primi ajutor pentru înregistrarea online a informațiilor necesare efectuării recensământului.