A început construcția bazei de tratament din comună

La Vizantea – Livezi au început lucrările de construire a baze de tratament balnear, cea mai mare investiție de la zero în turismul din țara noastră. Termenul de execuție a lucrărilor este de 24 de luni. Proiectul este realizat cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiți, la care se adaugă contribuția Primăriei Vizantea – Livezi.

Proiectule este unul de anvergură și va atrage  și alte investiții în zonă.

”Ce construim prin acest proiect este o baza de tratament balnear care include bai la cadă cu apa minerală sulfuroasa, 3 piscine interioare, un bazin cu apa sărată, 3 tipuri de saune, numeroase de cabinete cu aparatură de ultima generatie: bai galvanice, kinetoterapie, reflexoterapie, exfolieri, masaj, sudatie, beauty, sala fitnes, etc., un hotel cu restaurant la parter de 200 de locuri si 2 etaje cu camere dar si o piscină exterioară încălzită.

Avem in vedere construirea unui roaler coaster, a unui ventura parc, tiroliene, locuri de joaca pentru copii si multe alte atracții pentru ca oamenii sa aiba ce face la noi minim 10 zile.

Proprietățile curative ale izvoarelor de la Vizantea-Manastireasca sunt cunoscute si dovedite de peste 130 de ani, dar avem si buletine de analiza efectuate de Ministerul Sănătății anual in ultimii 15 ani, atat microbiologice cat si a proprietatilor curative.

Nu avem nici o emoție de succesul acestui proiect avand in vedere ca nu există o asemenea locație in tot sud-estul Romaniei, cunoaștem proprietățile curative ale apelor miraculaose de la noi si cea mai bună reclamă va fi feed-back-ul primilor turiști si pacienți.

Speram sa îmbinam tratamentul cu turismul, astfel încât oamenii sa vina atat la relaxare, cat si la tratament dar si la distracție”, a spus Dragoș Ciobotaru, primarul comunei Vizantea – Livezi.

Lână amplasamentul complexului se află nouă loturi de teren, cu suprafețe cuprinse între 900 și 1100 mp, care vor fi date în concesiune, prin licitație, persoanelor care vor să realizeze investiții în zoă, cum ar fi pensiune, restaurante și alte unități de agrement.